SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
/

Ett spa

UNDER BAR HIMMEL

På Kanarieöarna kan du förnya alla dina krafter under otroliga förhållanden. Förutom ett brett utbud av spaanläggningar har öarna fyra terapeutiska naturresurser som gör öarna till ett äkta spa under bar himmel: vattnet, luften, solen och sanden.

Kombinationen av öarnas explosiva natur och deras långa erfarenhet inom hälsoturism gör öarna till ett utmärkt resmål där man kan kombinera total avkoppling med en oförglömlig semester. Låt öarnas egen natur eller de främsta experterna få pyssla om dig.
Det är du absolut värd.

HAVET

Havsvattnet, i synnerhet Atlanten, innehåller 89 olika ämnen som finns inuti oss utöver vitaminer och mikroorganismer som frigör antimikrobiella ämnen och hormonämnen som huden kan absorbera för att tillgodogöra sig dem. Att bada i havet lindrar hudproblem som akne, hudinflammationer och sår, och det bidrar även till att rensa ut giftämnen och att man kopplar av.

LUFTEN

Ladda dina fysiska och mentala krafter med de friska passadvindarna. Havsbrisen som sveper in över Kanarieöarnas kuster är laddade med mineralsalter och negativa joner som har en avkopplande och utrensande effekt. Därför är luften väldigt nyttig för respirationssystemet och den ger även huden näring och fuktar den på djupet.

SOLEN

Solstrålarna visar sig på öarna året om och hjälper våra kroppar att producera D-vitamin på ett naturligt sätt. Denna vitamin är nödvändig för att tillgodogöra sig kalcium och förebygga sjukdomar som benskörhet, högt blodtryck och muskelsmärtor. Dessutom stimulerar solljuset utsöndringen av endorfiner som är signalsubstanser som ger oss en känsla av välmående.

SANDEN

Ta ett sandbad medan du kopplar av till ljudet av havets vågor. Strandens sand är dränkt av havsvattnets nyttigheter. Därför är sandbadet en av de vanligast förekommande behandlingarna på många spaanläggningar. Den soluppvärmda sanden är mycket bra mot reumatism, artrit och neuralgi. Den är dessutom en utmärkt naturlig peeling och det bästa underlaget att gå och motionera benen på.

/
Spaanläggningar
På Kanarieöarna finns ett brett utbud av spaanläggningar med de senaste behandlingsinnovationerna och ett proffsigt bemötande i en närbelägen miljö. De flesta av anläggningarna tar till vara på öarnas alla naturresurser i sina behandlingar och kombinerar dem med andra typer av tekniska terapibehandlingar.
Visa anläggningar
Några av behandlingarna
som gästerna oftast vill ha
på Kanarieöarna är följande:

Talassoterapi

I den här behandlingen används olika havsämnen som grund, antingen tillsammans eller var för sig. Dessa omfattar vatten, alger och andra ämnen från havet. Anläggningarna som erbjuder behandlingen hämtar vattnet i närheten av stranden. Därefter steriliserar och värmer de det och använder det i bad, dusch eller tryckstrålar.

Vinbehandling

Vinbehandlingen är mycket effektiv för att rengöra och rensa huden. När vinet appliceras på kroppen bidrar det till att stimulera blodcirkulationen, släta ut magen och stärka lårmusklerna. Under behandlingen används druvsaft eller vin direkt på huden.

Lerbehandling

Kanarieöarnas vulkaniska jord är rik på jordvärmt klart vatten, mineraler och mikronäringsämnen och är en av de mest eftertraktade behandlingarna. Leran appliceras direkt på huden och får huden att se friskare ut och stärker skelettet och musklerna.

Aloe vera-behandling

Aloe vera trivs på öarna tack vare klimatet och är mycket nyttig för huden. Den här behandlingen består av en rengöring av kroppen med mjölk och uppfriskande medel, en peeling, ett yttre skikt av aloe vera och slutligen en avkopplande massage.