SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Saltgruvorna i Fuencaliente

Salinas de Fuencaliente intresseresor på La Palma

Las salinas de La Palma

På den södra delen av ön La Palma så ligger dessa saltgruvor, som förklarats en plats av vetenskapligt intresse då det är en viloplats för många flyttfåglar. Det är en av de mest besökta platserna på ön. Här så förs jorden, vattnet och luften samman för att göra saltgruvorna i Fuencaliente en mycket värdefullt mänskligt landskap, där kontrasten mellan det vita saltet, den svarta vulkaniska jorden och det blå havet formar en otroligt vacker bild. Naturens färgpalett målar saltgruvorna med spektakulära färger som måste avnjutas.

Flor de sal, insamlad i Fuencaliente

Havsvattnet pressas in mellan berget och leran och formar en labyrint där solen förångar vattnet och salthalten kondenseras. Samtidigt så skapas vackra färgeffekter, från gult till blått, passerande toner av rosa. De små kristallerna gnistrar och samlas hantverksmässigt in, vilket skapar små saltpyramider som torkar i luften. I den tematiska restaurangen Jardín de la Sal, så kan man se hur tillverkningsprocessen går till och köpa gourmetprodukter som t.ex. la flor de sal.

Isla La Palma

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN

DISCOVER