SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

ÖN

LA GOMERA

NATUR OCH
MAGI
På ön La Gomera kan du hoppa mellan helt olika landskap och känna hur den rika naturen och magin gradvis sveper in dig.
650
Km
VANDRINGSLEDER
På La Gomera finns över 60 mil vandringsleder där du kan vandra omkring och känna dig som ett barn.
SILBO
GOMERO
Det är ursprungsbefolkningens visselspråk som UNESCO har förklarat som ett immateriellt världskulturarv. Än i dag hör man ibland folk som kommunicerar med visslingar!
RESERVA MUNDIAL DE LA
BIOSFÄRRESERVAT
2011 förklarades ön som ett biosfärreservat som klassas som utmärkt tack vare kvaliteten på land- och havsekosystemet.
Välkommen Till Ön La Gomera
Så fort du sätter din fot på ön känner du hur magin slukar dig. Tar du dig lite längre in upptäcker du att den magin är verklig. Hoppa från landskap till landskap bland klipporna vid havet, de palmtätadalarna, de svarta sandstränderna med det kristallklara vattnet, de frodiga, tusenåriga skogarna med sina vattenkällor där du kan kyla av dig. Det här är en plats i naturen som utgör ett biosfärreservat med arter som inte längre finns i andra delar av världen.
/
Den Tusenåriga
Laurisilvan
Ett unikt ekosystem i världen Om det är något som utmärker sig i nationalparken Garajonay så är det laurisilva. Det är en förhistorisk flora som är specifik för Makaronesien och som bredde ut sig över tropikerna för miljontals år sedan. Den har dessutom bevarats på ön tack vare det ständigt ljumma klimatet. Promenera lugnt mellan de tusenåriga träden – antingen själv eller låt experter guida dig på en runda.
/Detta får du inte missa/