SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
20-April-2022

HEJ !


På Kanarieöarna arbetar vi varje dag hårt för att du ska kunna besöka oss med maximala säkerhets-, hygieniska och kvalitetsförhållanden. Du bör veta att just nu är mer än 78.8% av befolkningen på Kanarieöarna vaccinerad mot covid-19, vilket är över genomsnittet i Europa.

Om du ska semestra på Kanarieöarna inom en snar framtid så hittar du viktig information här.

11. INRESEKRAV TILL SPANIEN (och Kanarieöarna):

Du kan besöka Kanarieöarna så länge du reser från ett land inom EU, Schengen eller ett från ett tredje land som Spanien har ett ömsesidigt avtal med beträffande att acceptera resenärer.

Du måste konsultera villkoren som gäller för ditt resebolag eller flygbolag innan du reser till Kanarieöarna.

1.1 OM DU RESER FRÅN RISK* LÄNDER INOM EU OCH SCHENGEN

* De som betraktas som dessa finns i denna lista.

Kontrollformulär. Det rekommenderas att komplettera formuläret digitalt, däribland den dokumentation som behövs för att skynda på flygplatskontrollen (fast control). Om du reser med ett kryssningsfartyg, ska du fylla i detta formulär.

och ett av följande krav för de över 12 år:

a)  Vaccinationsbevis för full vaccinering mot covid-19.

b)  Negativt diagnostest av pågående infektion med covid-19. Tester som godtas är antigentester, tagna högst 24 timmar innan ankomst till Spanien, och NAAT-tester (PCR, TMA, LAMP) tagna högst 72 timmar innan ankomst till Spanien.

c)  Intyg som bekräftar att innehavaren är återställd från covid-19, utfärdat minst 11 dagar efter det första positiva NAAT-testet (PCR, TMA, RT-LAMP). Intyget har en giltighet på 180 dagar.

 

I undantagsfall och slumpmässigt kan det krävas av vissa passagerare ett diagnosprov för pågående infektion med covid-19 inom 48 timmar efter ankomst och resultatet från detta ska meddelas till sjukvårdsmyndigheter på det sätt som finns angivet för detta.

 

1.2.  OM DU RESER FRÅN ETT TREDJE LAND OCH INTE ÄR MEDBORGARE I EU

Resenärerna ska uppfylla ett av följande krav:

 1. Kontrollformulär. Det rekommenderas att komplettera formuläret digitalt, däribland den dokumentation som behövs för att skynda på flygplatskontrollen (fast control). 

  Om du reser med ett kryssningsfartyg, ska du fylla i detta formulär.

 2. Vaccinationsbevis för full vaccinering mot covid-19. Medföljande barn under 12 år är undantagna. Resenärer bosatta i Storbritannien och Nordirland, och som kommer direkt därifrån, ska ha ett vaccinationsbevis vid ankomst till Spanien eller Intyg som bekräftar att innehavaren är återställd från covid-19, utfärdat minst 11 dagar efter det första positiva NAAT-testet (PCR, TMA, RT-LAMP). Intyget har en giltighet på 180 dagar.
 3. Resenärer mellan 12-18 år måste presentera ett negativt Pcr-test som högst får vara 72 timmar gammalt, om de inte är ordentligt vaccinerade.

   

 4. Dessutom för resenärer från tredje land med hög risk, begärs det ett diagnosprov för pågående infektion med covid-19, oavsett om man är vaccinerad eller har haft sjukdomen. Tester som godtas är antigentester, tagna högst 24 timmar innan ankomst till Spanien, och NAAT-tester (PCR, TMA, LAMP) tagna högst 72 timmar innan ankomst till Spanien. Du kan konsultera om ditt land betraktas som med risk här.

De tredje länder som inte anses som riskländer är undantagna denna regel, och omfattas av samma inresevillkor som de som reser från EU och Schengen (se punkt 1.1). Konsultera här.

 

1.3.  OM DU RESER INOM SPANIEN

Just nu finns det inga begränsningar för att resa till Kanarieöarna från någon plats inom Spanien. Därmed är det möjligt att resa mellan öarna och från fastlandet.

om de inte är ordentligt vaccinerade

 

2Jag har funderingar kring testen:

Är masken obligatorisk på Kanarieöarna?

Masken är endast obligatorisk för personer över 6 år som har tillgång till vårdcentraler, apotek och kollektivtrafik.

Jag är bosatt på Kanarieöarna, måste jag visa upp ett negativt test när jag bor på ett turistboende på Kanarieöarna?

Nej. Du måste kunna bevisa att du är bosatt på Kanarieöarna och intyga på eget ansvar att du inte har lämnat Kanarieöarna under de föregående 15 dagarna innan din ankomst till boendet och att du inte har haft några symtom relaterade till COVID-19 under denna period.

Jag kommer att tillbringa en längre period på öarna, måste jag göra ett test varje gång jag byter boende? 

Nej, du behöver endast kunna uppvisa genom dina resehandlingar att testet gjordes 72 timmar innan din ankomst till Kanarieöarna. Om det har gått 15 dagar sedan din ankomst, måste du via en ansvarsdeklaration intyga att du under de senaste 15 dagarna inte har haft symtom som är kompatibla med COVID-19. 

Är det även obligatoriskt med ett test när jag lämnar Kanarieöarna? 

Nej, men det är möjligt att det krävs i ditt bosättningsland. Vi rekommenderar att du alltid hör efter om krav och rekommendationer i ditt ursprungsland.

 Och innan jag ger mig tillbaka kan jag göra testet på öarna?

Självklart finns det vårdinrättningar av högsta klass på Kanarieöarna. Via ditt boende kan du få information om den närmaste platsen för att göra ett godkänt diagnostest. Hursomhelst så förser vi dig med de godkända mottagningarna på Kanarieöarna där du kan göra testet.

 

Klicka här för att hitta en lista över vissa auktoriserade centra i Sverige.

3Vilka säkerhetsåtgärder förekommer på flygplatsen och under flygresan?

Kom ihåg att under flygresan, måste du använda munskydd och följa alla säkerhetsåtgärder som såväl flygbolaget som flygplatserna begär.

Vi rekommenderar att du gör din check-in online, om du så kan, för att undvika onödiga processer på flygplatsen. 

4Kan jag resa fritt mellan öarna?

Självklart en av de stora fördelarna med att besöka Kanarieöarna är att du kan besöka de olika öarna under en och samma resa. Öarna skiljer sig stort sinsemellan, och därmed blir resan ännu mer intressant och berikande.

För tillfället finns dagliga avgångar och därmed går det att resa med flyg eller färja från en ö till en annan utan några problem. Binter och Canaryfly är flygbolag som erbjuder flygförbindelser och Fred Olsen, Armas, Biosfera Express och Líneas Romero erbjuder färjetrafik.

5Vilka personliga skyddsåtgärder bör jag vidta för att förhindra smittning?

Gobierno de Canarias (regeringen på Kanarieöarna) rekommenderar att alla vidtar följande säkerhetsåtgärder:

 • Tvätta händerna ofta med vatten och tvål eller handsprit.
 • När du hostar eller nyser ska du täcka mun och näsa med näsdukar som du sedan slänger.
 • Håll ett socialt avstånd på minst 1,5 meter med andra personer som du inte bor med (med eller utan symtom).

Det rekommenderas att man aldrig träffas i grupper större än 10 personer i privata utrymmen, även om säkerhetsavstånd kan garanteras.

6Vad ska jag göra om jag får symtom under min vistelse på Kanarieöarna?

Om du har lindriga symtom kan du fortsätta resan normalt så länge du bär en mask. Om du har starka eller allvarliga symtom som känsla av andnöd och mycket obehag, isolera dig då på ditt boende och ring till 900 112 061 så att de kan vägleda dig om vart du ska vända dig. 34 922 842 279 och+34 928 846 579 internationella telefonsamtal.

Det rekommenderas också att du ringer om du är en person i riskzonen (immunsupprimerad, gravid eller en person över 60 år)

Kom ihåg att när du besöker en vårdinrättning på öarna måste du ha munskydd och undvika att ta på ytor med händerna.

7VIKTIG INFORMATION: COVID-19-RESESÄKRINGSPOLICEN ÄR AVSTÄNGD FRÅN 3 MARS 2022.

Rekommendationer för god hygien

Lavamanos

Tvätta händerna ofta med vatten och tvål eller handsprit

Toallitas

När du hostar eller nyser ska du täcka mun och näsa med näsdukar som du sedan slänger

Distancia de seguridad

Håll ett socialt avstånd på minst 1,5 meter med andra personer som du inte bor med (med eller utan symtom)

Barbijo

Masken är endast obligatorisk för personer över 6 år som har tillgång till vårdcentraler, apotek och kollektivtrafik.

Om du har symtom på covid-19 under din vistelse på Kanarieöarna:

900 112 061(Endast för samtal inom Spanien och utifall symtom på covid-19) . +34 922 842 279 och+34 928 846 579 internationella telefonsamtal

Fiebre

Feber

Tos

Hosta

Falta de aire

Andningssvårigheter