SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Det finns platser som är så speciella att de framkallar känslor som är svåra att beskriva med ord. Landskapets färg, naturens doft, kontakten med vinden… Känslor som ofta bara kan uttryckas genom konsten. I projektet On The Draw har några av de mest framstående internationella illustratörerna bjudits in att resa till Kanarieöarna för att genom sina verk ge uttryck åt de känslor som varje ö ger dem. Det enda kravet, total kreativ frihet.

Sju illustratörer, sju öar och sju dagar. Resultatet, en fantastisk resebok som representerar en känslofylld resa runt Kanarieöarna.

GENOM
EKATERINA
KOROLEVA

Lava i olika jordiga toner, en modig färgrik växtlighet och ett starkt blått sken, resultat av krocken mellan himmel och hav. På detta sätt ses Lanzarote av den unga Ekaterina Koroleva. Denna talangfulla ryska illustratör ger med hjälp av traditionell målarteknik, blandad med bläck, blyerts och akvarellfärg, form åt en bild av ön med utgångspunkt i arbete av César Manrique: Las Salinas eller La Graciosa.

Se hela verket

GENOM
MALIKA
FAVRE

Malika lägger, med sin stil baserad på enkelheten hos linjer och färger, fokus på Fuerteventuras mest andliga sida. Geometri, jämna färger, markerade skuggor och, framför allt, lugn och ensamhet, spelar huvudrollerna i den här franska konstnärens tolkning av ön. Himmel och jord, strand och berg, människor och djur. Allt samexisterar i harmonisk balans.

Se hela verket

GENOM
PAULA BONET

Med en av de mest igenkännliga stilarna inom europeisk illustration frammanar Paula Bonet de olika sinnestillstånd och intima känslor som hennes vandring på Gran Canaria gav upphov till. En resa som gräver fram känslor, minnen och drömmar från det förgångna. Erfarenhet och landskap, natur och individ. Kontraster som ger uttryck för en storslagen feminin sinnlighet.

Se hela verket

GENOM
BEN HEINE

Ben Heines karakteristiska stil, med påverkan av allt från surresalism till popkonst, fungerar utmärkt för att omtolka utmärkande ikoner på Teneriffa som konserthuset i Santa Cruz, kustklipporna i Los Gigantes och Teide. Den här belgiska konstnären använder öns landskap som utgångspunkt i sitt projekt när han skapar en animerad miljö där fantasi och verklighet smälter samman. En mycket personlig tolkning av ön.

Se hela verket

GENOM
JENS
MAGNUSSON

Den här svenska illustratören, specialiserad på illustrationer för barn, återskapar en färgstark och glad bild av La Gomera, där människan lever i perfekt samklang med naturen. Genom sin stora färgkontroll och sammansättningen och utformningen av gestalterna illustrerar han ett universum fyllt av barnslig oskuldsfullhet där överflöd, riklighet och de många detaljerna i floran och faunan dominerar.

Se hela verket

GENOM
STEVE
SIMPSON

Efter en karriär som sträcker sig över mer än 30 år fortsätter Steve Simpson att vara en vital konstnär med en pigg och rolig stil som lever för grafisk formgivning, typografi och illustration. Med hjälp av denna teknik ger han uttryck för sin bild av La Palma: GENOMís de Candelaria, Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Ögonblick som förknippas med platser och känslor, målade med pedagogik och mycket humor, för att illustrera det som gör livet värt att leva.

Se hela verket

GENOM
MADS BERG

Mads Berg, med sin utpräglade reklamstil, placerar en tankfull person på El Hierro, en person som lever i en miljö som definierar honom som människa, och han gör honom medveten om ändligheten i hans tillstånd. En själviakttagande blick på grundval av jämna färger som invaderas av töckniga fragment av moln och skuggor. Det är inte att förundras över att hans verk återfinns på Danmarks designmuseum.

Se hela verket

Om du vill veta mer om projektet och konstnärerna som deltar, gå till onthedraw.travel